Marcelissen introduceert revolutie op het gebied van schrappen

Het is al weer decennia geleden, sinds er echt grote ontwikkelingen waren in het schrapproces bij de verwerking van aardappelen, wortelen, groenten en fruit. Machines werden door de jaren heen regelmatig voorzien van nieuwe technische snufjes, maar echte essentiële wijzigingen waren er na de introductie van de trommel rollenschrapper niet meer.Marcelissen is trots om aan te kunnen kondigen, dat zij vanaf nu een rollenschrapper in hun assortiment hebben volgens een compleet nieuw principe.
Marcelissen, marktleider in Europa op het gebied van voedselverwerkende machines, heeft de laatste jaren hard gewerkt aan het ontwerp van deze machine. En nadat de ontwerpfase er in 2010 op zat, is er dit jaar nog volop energie gestoken in de verschillende testfases.

Inmiddels zijn de eerste twee machines daadwerkelijk gebouwd en in gebruik genomen en worden onze testresultaten bevestigd. De nieuwe rollenschrapper haalt een capaciteit die 40% hoger ligt dan het oude model ! Bovendien is er in de machine een minimum aan slijtagedelen verwerkt, waardoor de onderhoudskosten gereduceerd worden.
Naast bovengenoemde voordelen, zijn er nog een aantal andere pluspunten:
  • de rollen zijn met een eenvoudig bevestigingssysteem in de machine verwerkt. Het plaatsen en verwisselen van de rollen kan daardoor makkelijk door 1 persoon uitgevoerd worden.
  • de machine wordt volledig aangedreven door tandwielen, waardoor v-snaren verleden tijd zijn.
  • de complete trommel is uitwisselbaar, hetgeen gunstig is wanneer de capaciteit drastisch verandert. Een nieuwe machine is daarmee bij een verhoging van de capaciteit bijvoorbeeld overbodig.
  • de schoonmaakluiken zijn volledig geintergreerd in de machine. Dit maakt het schoonhouden van de machine makkelijk en het zorgt er tevens voor dat er geen ruimte en/of capaciteit verloren gaat. Bovendien kan daarmee de machine fatsoenlijk en bijzonder eenvoudig aan de binnenkant gereinigd worden.
  • Scherpe prijs-kwaliteitverhouding, daar de prijs van deze machine vergelijkbaar is met die van de oude rollenschrapmachines.

De officiële presentatie van onze nieuwe rollenschrapper zal voor het grote publiek plaatsvinden op de Fruit Logistica 2012. Wanneer u zo lang niet wil wachten, kunt u uiteraard al eerder contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over deze nieuwe machine of laten u met eigen ogen zien hoe succesvol deze rollenschrapper is.

Voor meer informatie:
Marcelissen bv
Tel: 077-4752002
www.marcelissen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.