Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in jan-jul 2011

Peruaanse AGF export naar de EU stijgt met 23%

 De Peruaanse export van eten en drinken naar de Europese Unie (EU) had in de periode januari tot juli 2011 een waarde van 1,04 miljard US dollar. Dat is een stijging van 23% ten opzichte van 2010, zo stelt de Chamber of Commerce of Lima (CCL). De EU, met haar 27 landen, vertegenwoordigt 40,2% van de totale export van Peru, gevolgd door het NAFTA blok (24,5%), Azië (11,2%) en ACN (8,41%). De totale waarde van de export naar de EU is 2,59 miljard US dollar. De drie grootste markten, die samen 66% van de export voor hun rekening nemen, zijn Spanje (24%), Nederland (22%) en Duitsland (20%). De verdere 34% valt onder de volgende landen: Belgie (10%), Frankrijk (9%), UK (6%) en Italië (5%).

De 10 dingen die Peru voornamelijk exporteert zijn: Ongeroosterde koffie, avocado, weekdier, mango, ingeblikte asperges, asperges, Peruaanse calico coquille, Piquillo peper, bananen en paprika. De CCL zal de aankomende maanden de participatie van Peruaanse bedrijven op de internationale markt blijven stimuleren, onder andere door op de volgende beurzen aanwezig te zijn: Conxemar (Spanje), Anuga (Duitseland), de commerciele missie naar Galicia (Spanje) en het Noord van Portugal.

Publicatiedatum: