Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Diepvriesfruit en –groenten mixen:

Nieuwe mixweger Ishida

Een nieuwe 4-mix meerkopsweger van Ishida helpt om de klanten van een grote Servische leverancier van diepvriesfruit en -groenten tevreden te houden met productmixen, die precies voldoen aan wat er op de verpakking en in andere informatie wordt beloofd. Op de verpakkingen van bevroren gemengde bessen, die overal in Europa in de supermarkt te koop zijn, staan meestal veelbelovende, prachtig gekleurde foto's afgebeeld van de aangeboden bessenmix. Het is duidelijk, dat voor dit type product kwaliteit centraal staat; de verpakking moet een nauwkeurige mix bevatten en bovendien moet de mix hetzelfde zijn als de mix, die op de verpakking wordt afgebeeld of beschreven.


 

Mixen met een multiheadweger

Een bekende en uiterst effectieve oplossing, die daarnaast ook snelheid en compactheid biedt, bestaat uit één enkele multiheadweger die in meerdere, apart werkende wegers is onderverdeeld. Een dergelijke weger is in staat verschillende productstromen te verwerken en in verpakkingen af te wegen om een zeer nauwkeurige mix te produceren.

Dat was de reden, waarom Libertas aan Ishida's vertegenwoordiger in Servië, CD System d.o.o. in Belgrado, vroeg om een presentatie te komen geven en of het bedrijf twee bestaande locaties als referentie mocht bezoeken. Het resultaat was dat Libertas besloot een 4-mix 16-kops weger uit Ishida's RS-productreeks aan te schaffen.

Servisch succes

Libertas Ltd, dat in 1992 door de familie Žunić werd opgericht, kweekt, verwerkt, verpakt en distribueert bevroren producten van hoge kwaliteit voor een aantal van de bekendste winkelketens in Europa. Libertas levert meer dan tien verschillende soorten bevroren fruit als enkele producten, o.a. frambozen, aardbeien, bramen, bosbessen, rode bessen, zwarte bessen en zure kersen. Echter, het bedrijf wilde ook voet aan de grond krijgen in de belangrijke afzetmarkt voor mixen met vier tot zes producten, die meestal in de supermarkt als "zomervruchten" of "gemengd fruit" verkrijgbaar zijn.

Vier wegers in één

De nieuwe weger van Ishida is verdeeld in vier kwadranten, die elk over vier pool, vier weeg- en vier booster hoppers beschikken. De dispersion table bovenaan is eveneens in vier secties verdeeld, elk met zijn eigen producttoevoer. De belangrijkste factor bij het verkrijgen van vier afzonderlijke, zeer snelle en nauwkeurige wegers, is het geavanceerde systeem voor combinatieberekeningen dat onlangs door Ishida werd ontwikkeld.

Vanwege de verbeterde nauwkeurigheid is Libertas nu in staat verschillende fruitmixen te leveren aan een aantal grote Europese winkelketens, terwijl het bedrijf ook aan alle kwaliteitseisen voldoet. Het assortiment mixen, dat het bedrijf nu kan produceren is zo uitgebreid dat het ook vele bevroren groentenmixen omvat, zoals de 'Fitness Mix' (pastinaak, blokjes wortel, blokjes bleekselderij, gesneden bleekselderij en peterselie), de 'Grill Mix' (broccoli, courgette, aubergine, rode paprika, gele paprika en ui) en de 'Chinese Mix' (bamboescheuten, shiitake, peultjes, broccoli, courgette, aubergine, rode paprika, gele paprika en ui).

Een uitgebreid assortiment zakken en trays

Omdat deze producten voornamelijk in zak- of trayverpakkingen in de winkel worden verkocht, is de nieuwe machine van Ishida in staat om voor Libertas beide verpakkingen te verwerken. Het gewogen product kan rechtstreeks naar een bagmaker worden gevoerd of via een vulsysteem in trays worden verpakt.

Huidige doelgewichten zijn 300g, 400g, 450g en 500g voor trays en 400g, 450g, 500g, 1kg, 2,5kg en 10kg voor zakken. De omschakeling van zakken naar trays neemt slechts enkele minuten in beslag. Libertas' verpakkingslijn voor nieuwe mixen bereikt momenteel snelheden van maximaal 35ppm (verpakkingen per minuut) voor zakken en 32ppm voor trays. De productie voor deze producten is verdubbeld, terwijl het aantal arbeidsuren met 90% is verlaagd.

Ook de opbrengst is toegenomen. De nauwkeurigheid van de Ishida multiheadweger heeft ervoor gezorgd dat de weggave bij een verpakking van 500g is verlaagd van 5g tot minder dan 1,5g.
Publicatiedatum: