Ook kentekenbewijs van papier naar plastic

Om voertuigdiefstal moeilijker te maken, zal de papieren versie van het kentekenbewijs voor motorvoertuigen vervangen worden door de Kentekencard. Hierdoor zal het volgens minister Schultz van Haegen moeilijker worden om gestolen voertuigen van de juiste papieren te voorzien.

In plaats van het huidige overschrijvingsbewijs krijgt de eigenaar van het voertuig bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze code is nodig als het voertuig van eigenaar wisselt, geschorst, gesloopt of geëxporteerd wordt.

Vanwege de veiligheid worden de cards niet meer op locatie, maar alleen nog centraal bij de RDW aangemaakt en uitgegeven. De kentekencard houdt hetzelfde tarief als het papieren kentekenbewijs en gaat gelden voor alle voertuigcategorieën. Het komende jaar wordt de kentekencard na een aanbestedingsprocedure verder ontwikkeld en vormgegeven. De kaart wordt vervolgens geleidelijk ingevoerd.

Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als het voertuig op naam van een nieuwe eigenaar overgeschreven wordt. Dat kan ook gebeuren bij andere aanpassingen van het kentekenbewijs zoals kleurwijziging van het voertuig. De verwachting is, dat vanaf 2018 de papieren kentekenbewijzen zijn vervangen door kentekencards.

Bron: Blikopnieuws.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.