"Kees Boer: "Fair trade, local for local en MVO in één!"

L. Maas & Zn. introduceert streekproductenformule 'Echt Zeeuws'

Tholen - Kees Boer, afkomstig uit het vis- en retailwereldje, is sinds een half jaar actief bij L. Maas & Zn om de formule 'Echt Zeeuws' op de kaart te zetten. "We hebben in Zeeland een scala aan streekproducten. Vanuit Middelburg willen we als distributiecentrum van streekproducten gaan functioneren", vertelt Kees. "Het is toch fantastisch, dat we zo spruitjes uit Dreischor, bloemkool uit Koudekerke en aardappelen uit Colijnsplaat breed kunnen distribueren!"
 
Volgens Kees wordt de formule enthousiast onthaald. "Tot mijn verbazing word ik platgebeld door telers of ze samen met ons het traject Echt Zeeuws in mogen gaan. Ook horeca en zorgcentra staan open voor meer streekproducten. Doordat L. Maas & Zn deze doelgroep benadert via Freshweb.nl kunnen we direct leveren aan het horeca- en foodservicekanaal. Ook buiten de horeca zie ik mogelijkheden om de formule te vermarkten." De geconditioneerde locatie in Middelburg met een totale oppervlakte van 3.000 m2 wordt momenteel omgevormd tot een heus streekproducten distributiecentrum.


 
Het assortiment van 'Echt Zeeuws' bestaat inmiddels uit 80 producten en Kees verwacht wel te groeien tot een pakket van 150 producten. "Daarbij kijken we breder dan de AGF-branche, zoals droge kruidenierswaren en biologische producten in de breedste zin van het woord. Op enkele verpakkingen komt een QR-code, die waar mogelijk, doorlinkt naar de website van de teler. "Het mooie van dit concept is, dat je ook een stukje 'fair trade' krijgt. Wij proberen ervoor te zorgen dat alle schakels in de keten hun boterham goed kunnen verdienen. We zijn nog op zoek naar Zeeuwse telers en producenten. Zo probeer ik bijvoorbeeld nog aan Zeeuwse honing te komen, waarmee we aan de groeiende vraag kunnen voldoen.


 
Ook het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Zo gaan we tomaten betrekken van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum (VOC) in Terneuzen, waarbij de oogst in handen is van de medewerkers van re-integratiebedrijf Dethon. De stroop, sauzen en jams zijn afkomstig van Zorgboerderij De Stelle uit Ouwerkerk. "We maken local-for-local werkelijkheid en het is fantastisch om te zien dat dat aanslaat", zegt Kees.


 
"Oktober is actiemaand voor Freshweb en daarom beleveren we alle horecazaken een gratis pakket producten om kennis te maken met onze formule." Hiermee zijn de plannen van de L. Maas & Zn nog niet ten einde. "Zo willen we bijvoorbeeld op termijn hier een heuse plek creëren om de horeca, klanten en leveranciers streekproducten te tonen door middel van proeverijen en kooksessies", verklapt Kees.

Voor meer informatie:
L. Maas & Zn Groenten en Fruit
Kleverskerkseweg 12
4338 PM Middelburg
T 0118 65 65 50
F 0118 63 96 44
info@maaszn.nl
www.maaszn.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.