Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toine van Hoof, FRS Holland:

"Het is in Spanje te warm voor de sinaasappelen"

Tholen - De temperaturen in Spanje zijn voor de tijd van het jaar aan de hoge kant. Daardoor wordt de rijpheid en kleuring van de sinaasappelen vertraagd. "Vooral 's nachts zou het veel kouder moeten zijn", laat Toine van Hoof van FRS Holland weten. Hij vertelt de eerste beperkte volumes vanaf eind volgende week binnen te krijgen. "De sinaasappelen zijn nu nog veel te groen maar het seizoen is pas net begonnen, dus er is geen reden tot paniek."

Er zijn op het moment beperkt sinaasappelen beschikbaar, dus de drang om zo snel mogelijk Spaanse sinaasappelen op de markt te brengen is er zeker. "Daar zal ook wel goed voor worden betaald", voegt hij eraan toe. Toch zou het volgens hem verstandig zijn nog even te wachten. "Vanuit de hele vroege gebieden zijn de sinaasappelen al wel goed van kwaliteit." Hij vertelt dat de meteorologen voor volgende week en de week erop lagere temperaturen voorspellen.

Toine vertelt, dat er dit seizoen 10 tot 30% minder Navelina's beschikbaar zullen zijn, als gevolg van het koude voorjaar. De productie van de latere variƫteiten zal iets groter zijn. Ook zijn er dit seizoen meer citroenen, waarvan de eerste beperkte volumes eind deze week zullen arriveren.

De eerste mandarijnen zijn al een tijdje binnen bij FRS Holland, waarvan er dit seizoen voldoende beschikbaar zullen zijn. Volgens hem verloopt de markt op het moment redelijk tot goed met gangbare prijzen. "We verwachten eigenlijk voor het gehele Spaanse citrusprogramma een vrij normaal seizoen."

Voor meer informatie:
Toine van Hoof
FRS-Holland B.V.
Venlo - Holland
Tel: 077 - 3999833
Fax: 077 - 3999830
Mob: 06 -50526457
[email protected]
www.frs-holland.nl