Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 17 oktober actief in Nederland; eind van de maand in Spanje

Agrivor ontwikkelt tweede kooloogstrups voor Dutch Green en VOF M. Slagter

Agrivor heeft in samenwerking met de Firma Dutch Green Spain BV een tweede rups en twee speciale landbouwwagens gebouwd voor de kooloogst,waarbij de aanhanger over de rups heen gereden wordt. Dit versnelt het proces aanzienlijk en de rups kan gewoon in het pad blijven staan. De rups is voorzien van hydraulische aansluitpunten voor een kooloogstband en beweegt zich makkelijk door heuvelachtig land en drassige gronden. Voordeel is ook dat de grond niet stuk gereden wordt.


Vanaf volgende week gaat de Firma Slagter oogsten met de door Agrivor gebouwde rups, die aan het eind van de maand in de Spaanse teelt wordt ingezet. Geïnteresseerde telers kunnen vanaf maandag 17 oktober de kooloogstrups aan het werk zien aan het eind van Nieuwe dijk / Kadijkweg te Andijk.

Combinatie Dutch Green / VOF M. Slagter

De combinatie Dutch Green / VOF M. Slagter houdt zich bezig met het telen van bloemkool in Zuid-Spanje om zo jaarrond bloemkool ter beschikking te hebben voor de klant. De Zuid-Spaanse grond en het klimaat leent zich goed om een hoge kwaliteit bloemkool te telen.

Dutch Green Spain BV is van huis uit een handelsbedrijf in groente en fruit. Het afgelopen decennia heeft zij zich sterk ontwikkeld en gespecialiseerd als afzetorganisatie voor telers van met name vollegrondsgroenten. Dutch Green Spain BV verzorgt de afzet van vaste Hollandse telers, die hun volledige productie aan haar leveren. In de winterperiode heeft Dutch Green ruim ervaring in de import van producten uit met name Spanje. Met vaste, gerenommeerde afladers wordt door Dutch Green al meer dan 20 jaar structureel samengewerkt. Zij verzorgt de afzet van deze afladers in Nederland.Naast product van haar vaste afladers is men ruim drie jaar geleden een eigen teeltproject van bloemkool in Spanje gestart. Het gehele project in Spanje werd door Dutch Green volledig zelf begeleid. Sinds drie jaar heeft men gemeend nog meer expertise, met name op het gebied van de teelt, in huis te moeten halen. Er is een samenwerkingsverband aangegaan met één van Dutch Green’s meest gerenommeerde vaste Hollandse telers, te weten de firma VOF Slagter. Slagter heeft een compleet nieuwe oogstmachine ontwikkeld, die speciaal geënt is op de oogst in Spanje. Het gehele teeltproces van planten tot en met oogsten wordt door VOF Slagter verzorgd.

Om kwaliteit, kwantiteit en voedselveiligheid (GlobalGap certificering etc.) te waarborgen, zal de firma Slagter permanent in Spanje aanwezig zijn. Vof M Slagter is een gecombineerd bedrijf, dat zich bezighoudt met de teelt van bloemkool en irissen. De bloemkool wordt al jaren afgezet via Dutch Green en de bloemen via Flora Holland. Door de jarenlange samenwerking van teler en verkooporganisatie is deze combinatie tot stand gekomen. Een samenwerking, die overigens de teler dicht bij de klant brengt, zodat er heel snel gereageerd kan worden op de wensen van de klant.

Voor meer informatie:
Agrivor mechanisatie b.v.
Marktweg 11
1681 NM Zwaagdijk-Oost
Tel: 0228-566610
Fax: 0228-566610
www.agrivor.nl

Agrivor is dealer van Fendt, Valtra, Mitsubishi, Linde en Kuhn. Agrivor beschikt tevens over een complete constructiewerkplaats voor de bouw en onderhoud van machines.
Publicatiedatum: