Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WIm Moerdijk (Monie):

"Lage uienprijzen, maar momenteel wel voldoende vraag"



Tholen - Ondanks - of misschien wel dankzij - een matig prijsniveau, verloopt de afzet van uien aardig door. "Wij hebben voldoende vraag, met name vanuit Afrika", zegt Wim Moerdijk van uiensorteer- en pakstation Monie uit Nieuwdorp. "Het rooien is prima verlopen. Bij ons zijn alle uien van het land en landelijk geldt dat, denk ik, voor 90 tot 95% van de uien."



De huidige uienprijs ligt rond de 7 cent in de baal, al zijn er geluiden dat er in den lande ook wat meer en minder wordt betaald. "De stemming in de markt is gewoon negatief. Er zijn veel en veel te veel uien en als we door willen blijven draaien, zal er veel export moeten zijn. Dan geloof ik ook wel dat deze prijs stand kan blijven houden. Valt de export weg, dan hebben we een probleem", constateert Wim. Wanneer - en of - de export naar Rusland weer op gang zal komen, is gissen. De afgelopen jaren hebben we wel geleerd, dat we daar geen visie op kunnen bouwen."



Voor meer informatie:
Monie Nieuwdorp B.V.
Hertenweg 61
4455 TK Nieuwdorp
Tel: 0113 61 28 45
Fax: 0113 61 23 87
info@monie.nl
www.monie.nl