Boete 60.000 US dollar voor bezit citroenboom

Een inwoner van Wisconsin stond een boete van 60.000 dollar en een politie-inval te wachten, als ze haar citroenboom niet vrijwillig inleverde bij USDA. Consumenten, die een kleine citroenboom voor binnen hadden gekocht via het online bedrijf Meyer Lemon Tree Company in Florida, hadden zich niet gerealiseerd dat de bomen onder quarantaine waren gesteld. Vervolgens kregen ze van de USDA een mail, waarin onder dreiging van een inval en boete, werd geëist, dat zij de boom in moesten leveren.

Deze actie van de USDA kwam aan het licht dankzij Bridget Donovan uit Waukesha, Wisconsin. Zij kocht haar boom drie jaar geleden, maar kreeg dit jaar alsnog te maken met de USDA. In een interview met de HFO (Health Freedoms Organization) zei Donovan dat de USDA had gezegd, dat ze haar en iedereen, die verder nog een Meyer citroenboom had aangeschaft, in de gaten hielden. Ze mailden "Dat ze die boom hoe dan ook gingen krijgen en dat als ik moeilijk deed, ze mijn huis onder quarantaine zouden zetten. Ze zouden een dwangbevel regelen en de politie er bij halen om de boom alsnog mee te nemen."

Ze moest ook niet proberen te doen alsof ze de boom niet meer had of dat de boom overleden was. Donovan, die nu de bijnaam ‘The Lemon Tree Lady’ heeft, heeft haar boom aan de autoriteiten overgeleverd, maar vindt dat de USDA overdreven heeft gereageerd. Ze heeft van Meyer’s een nieuwe boom aangeboden gekregen, maar twijfelt of ze die wil aannemen. Straks heeft ze over drie jaar weer last met de USDA.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.