Lokaal voedsel populair in Groningen

Nu Groningen Hoofdstad van de Smaak is, profileert de hele provincie zich als Regio van de Smaak. Voedsel uit de regio staat centraal en wordt toenemend populairder. Steeds meer streekmarkten, hip koken met streekproducten en eerste leveringsafspraken tussen boeren en consumenten zijn voorproefjes van welke kant het op kan gaan. Een uitstekende ontwikkeling, vindt de Natuur en Milieufederatie Groningen, want eten uit de regio heeft veel positieve effecten. Daarom wil de Milieufederatie graag dat de agrarische producten uit de regio ook zoveel mogelijk in de eigen regio geconsumeerd worden.

Korte lijnen tussen boer en consument schelen heel veel voedselkilometers. Want nu belandt veel van het hier geproduceerde eten in landelijke distributiecentra. Met directe levering aan de consument of regionale distributie verminderen in sterke mate olieverbruik, CO2-uitstoot en luchtvervuiling. Bovendien is het voedsel verser en daarmee lekkerder en gezonder. En ook natuur en landschap profiteren ervan.

Klik hier voor het volledige artikel

Bron: nmfgroningen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.