Noviteiten op Expo-alimentaria in Peru

Tussen de meer dan 500 exposanten op de Expo-alimentaria in Peru waren 56 nieuwe exportbedrijven, die handelden in producten zoals asperges, avocado’s, citrusvruchten, druiven en mango’s, meldt The Packer.

AFEX
AFEX, uit San Isidro, wil de Amerikaanse import van mango’s laten stijgen, zei Ioana Lazar, marketing directeur. Het bedrijf verscheepte al twee jaar naar de VS. Veertig procent van AFEX’s 30 containerladingen ging naar de VS. De andere 60% ging naar Europa. Het bedrijf had plannen om deze percentages om te draaien en dus 60% naar de VS te sturen. Die markt was namelijk stabieler volgens Lazar. AFEX exporteerde ook organische bananen.

Agro Jugos
Agro Jugos SAC is, volgens haar commercieel manager Peter Larsson, van plan haar kent mango productie uit te breiden in de buurt van Sullana, waar haar huidige productie en inpakfaciliteiten nu ook staan. De nieuwe faciliteiten maken gebruik van warm water behandelingen, die de potentie van verse mango’s voor export naar de VS verbetert. Het bedrijf heeft sinds kort 160 hectaren erbij gekocht en is nu in het bezit van 250 hectaren grond, die gebruikt wordt voor mango productie. Argo Jugos wil nu haar productie uitbreiden naar andere verse producten zoals meloenen.

AIB
AIB wil, volgens Axel Bohmer commercieel manager, aankomend seizoen beginnen met het verschepen van avocado’s naar de VS. AIB exporteert daar op dit moment al asperges, citrusvruchten, druiven naar toe.

APEM
APEM, de Peruvian Mango Growers and Exporters Association, werkt samen met het Amerikaanse Landbouwministerie om meer vers fruit het land binnen te krijgen, zegt Juan Rivera, directeur. De huidige regelgeving op het gebied van warmwaterbehandeling van mango’s laat fruit tot 650 gram toe. Er wordt gehoopt, dat het maximum gewicht omhoog gebracht kan worden tot 750 gram.
APEM vertegenwoordigt 150 bedrijven.

Camposol
Camposol, een exporteur van asperges, citrusvruchten, druiven en mango’s, maakt plannen om uit te breiden en ook avocado’s te exporteren, zegt Ruben Wong, verse asperges verkoper. Het bedrijf heeft 2000 hectaren met avocado’s. 95% voor de verse markt. Camposol wil 50% tot 60% van haar producten naar de VS exporteren.

Danper
Danper, een bedrijf uit Trujillo, wil ook avocado markt van de VS op, zei Cristina Albuquerque, hoofd van verse verkoop. Ze exporteren al groenen en witte asperges.

Dominus
Dominus SAC is van plan om in de lente van 2012 avocado’s naar de VS te exporteren. Dat zegt Javier Delgado, de eigenaar van het bedrijf. Hij verkoopt ook mango’s en druiven op de Europese en Aziatische markt.

Ecoacuicola
Ecoacuicola SAC, Piura, doet onderzoek naar een aantal verschillende druivensoorten, zegt Jose Berendsohn, commercieel manager. Ecoacuicola produceert 90% rode globes in haar Ica productiegebieden en stuurt 60-70 containers naar de VS. Het bedrijf hoopt volgend jaar de nieuwe variaties op de markt te kunnen brengen.

Frio Aereo
Logistic leverancier Frio Aereo is van plan bestralingsbehandeling voor asperges te ontwikkelen. Bestraling maakt het mogelijk om de asperges koud te houden in tegenstelling tot huidige technieken, waarbij de asperges zes tot acht uur buiten de koeling moeten. Frio Aereo levert douane, vliegvervoer en koeling voor asperges, druiven en verse kruiden.

Green Peru
Green Peru, ook uit Trujillo, is van plan haar avocadoproductie uit te breiden voor 2012, zegt Fernando Ascenzo, commercieel directeur. Het bedrijf is in gesprek met Oxnard, een Californisch bedrijf en hoopt hun hoofdleverancier te worden. Green Peru levert witte en groene asperges aan Gourmet Trading, North Bay en Keystone.

Icatom
Icatom, uit Ica, werkt samen met het Amerikaanse Landbouwministerie en exporteert tomaten naar de VS. Fytosanitaire en logistieke problemen moeten nog opgelost worden. Icatom exporteert tomaten voor de verkoop ook naar Chili.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.