5 vruchten die honger stillen

Geen enkele vrucht kan een einde maken aan de hongersnood. Maar wereldwijd zijn er veel verschillende groenten en fruit, die bijdragen aan voeding en gezondheid. In dit artikel worden de voordelen van 5 vruchten beschreven. Onbekend bij velen, maar deze vruchten kunnen de honger stillen en armoede verlichten.

1. Monkey Sinaasappelen

De vorm en grootte is hetzelfde als een gewone sinaasappel. In Afrika groeien ze in het wild. Traditioneel worden deze rauw gegeten of verwerkt tot jam, wijn of sap. Ze worden geteeld in verschillende kleuren en staan bekend om een heerlijke zoetzure smaak. Rijk aan vitamines B en C. Voor Afrikaanse telers is dit fruit een belangrijke bron in tijden van misoogst en dienen ze als aanvullend voedsel.

2. Ackee

De Ackeeboom is inheems in de tropische bossen van West-Afrika. Ze worden niet vaak gegeten, maar vooral gebruikt voor non-food toepassingen. Er wordt bijvoorbeeld zeep van gemaakt. De Ackee heeft een romige textuur en een milde smaak en kan worden gegeten als groente. Zowel de huid en zaden van Ackee kunnen giftig zijn en moeten op de juiste manier bereid worden.

3. Wild Ethiopian Coffee: Dit soort koffie komt uit Zuid-Ethiopië en daar wordt het ook veel gedronken.

4. Tsamma Meloen. De Tsammameloen groeit in het wild in het zuiden van Afrika. Deze meloenen kunnen grote hoeveelheden water opslaan. Er zijn verschillende variëteiten en smaken. Zoete rassen worden rauw gegeten als watermeloenen en de bittere rassen worden gekookt. Ze worden in tijden van droogte vaak gebruikt als een bron van water.5. Safou: In de tropische bossen van West- en Centraal Afrika te vinden. Dit wordt daar gebruikt als vers fruit en gekookt als hoofdgerecht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.