Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan: Overstromingen kost miljarden

De schade aan gewassen en groenten door de recente regenval in Sindh heeft een schade veroorzaakt van meer dan 2,3 miljard euro, zo vertelde een landbouwkundige afgelopen woensdag. "Stromende regens en overstromingen spoelden de hele katoenoogst weg over een gebied van 1,27 miljoen hectare", zo vertelde Abdul Majeed Nizamani, hoofd van het bestuur van Sindh Abadgar.

"Meer dan een miljard ton aan rijstveld is weggevaagd evenals 0,6 miljard aan groenten en veevoeder verspreid over een gebied van 200.000 hectares', zo gaat Nizamani verder. 'Bananenplantages en andere vruchtbomen met een waarde van 6 miljoen zijn ook vernietigd en waarschijnlijk nemen de totale verliezen alleen nog maar toe omdat een groot deel van het land nog steeds onder water staat." 

Nizamani beweert dat slechts 40% van de schade puur door natuurlijke krachten kwam, terwijl de overige 60% door menselijk falen werd veroorzaakt. Door gaten in de irrigatiekanalen liepen hele stukken land onder water. Ook de dijken van de Left Bank Outfall Drain (LBOD) braken, wat voor nog meer verwoesting zorgde. In sommige gebieden viel wel meer dan 500 ml aan regen, waardoor ook de irrigatiesystemen en infrastructuur beschadigd raakten.

Wanneer de schade aan irrigatiekanalen niet snel wordt gerepareerd, voorziet Natamani nog meer schade: 'Zodra het land droog is, zullen de gewassen weer van water moeten worden voorzien en als ze dat water niet krijgen, raken ze nog verder beschadigd. Sommige zullen sterven aan een teveel aan water, terwijl andere juist het tekort fataal wordt.'