Grote meerderheid T-telers Coforta vertrekt naar Fresq

Tholen - Glasgroenten en bundeling leek jarenlang geen gelukkige combinatie, maar vanaf komend seizoen is de grootste bundeling sinds het ontstaan van The Greenery op komst. Het overgrote deel van de T-telers van Coforta, die lid zijn van de telersverenigingen Prominent, Paprika NL, Purple Pride en Green Diamonds, maken de overstap naar FresQ. Dat zeggen ingewijden in de branche.

Volgens cooperatie Coforta gaat het om leden met een gezamelijk geraamde omzet van 216 miljoen euro in 2011 en betreft het 8% van de leden van de cooperatie. In het persbericht geeft Coforta al aan dat het met circa 900 leden in alle productgroepen voldoende volume beschikbaar houdt voor haar verkooporganisatie The Greenery. Goedkeuring van de NMa is volgens bronnen niet nodig, omdat het de afzetkeuze van de individuele leden betreft.

Maandagmiddag zullen Theo Ammerlaan, voorzitter cooperatie Coforta en Philip Smits, algemeen directeur Coforta Verkoop / The Greenery BV in een persconferentie de situatie uitleggen. De vertrekkende leden hebben de woordvoering uitbesteed aan Thijs Jasperse, die tijdens de persconferentie eveneens een toelichting zal geven.

Prominent bestaat uit 26 aangesloten teeltbedrijven met een areaal rond de 230 hectare trostomaten. Bij PaprikaNL zijn 47 paprikatelers met 294 hectare paprika's aangesloten.Met een totale teeloppervlakte van 32 ha heeft Purple Pride 35% van de Nederlandse aubergineproductie in handen, terwijl Green Diamonds drie telers telt met een totaal areaal van 10 hectare komkommers.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven