Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar investeert in AFIM-Luchtdeuren

Supermarktketen Spar heeft onlangs het nieuwe distributiecentrum en het hoofdkantoor in Waalwijk in gebruik genomen. Het DC is inmiddels klaar om (diep)gekoelde producten op te slaan, te verzamelen en gereed te zetten voor transport naar de Spar- en de Attent winkels.


Om het energieverlies door transport te verminderen is een speciale sluis aangebracht tussen de vries- en versruimte. Deze sluis is aan weerszijden voorzien van hoge snelheid luchtgordijnen, beter bekend als Luchtdeuren van het merk AFIM. Deze Luchtdeuren, welke zijn geleverd door de firma Air In Motion, vormen een temperatuur- en vochtscheiding naar de vriesruimte. Hierdoor wordt niet alleen condensatie maar ook ijsvorming voorkomen.Het voordeel hiervan is dat er een open zicht ontstaat tussen de ruimten zonder dat diepgekoelde lucht verloren gaat. Het voorkomen van ijsvorming reduceert daarnaast ook het indirecte energieverbruik. De doorgang naar het vrieshuis kan hierdoor permanent geopend blijven.

In overleg met Spar heeft de firma Air In Motion thermografische metingen uitgevoerd en hiermee de werking van het systeem en de temperatuursscheiding zichtbaar gemaakt.

Voor meer informatie:
Air In Motion
Vloetweg 22
5815 AR Merselo
Tel: +31 (0)478 853 287
www.airinmotion.nl
[email protected]
Publicatiedatum: