Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
spannende groentenquiz op 29 en 30 april

Kleurrijk paprikafestijn bij Duitslandweekend Keukenhof

De Keukenhof brengt dit jaar een bloemrijke hommage aan onze Duitse buren onder het motto 'Land van dichters en denkers'. GroentenFruit Bureau doet een duit in het zakje in het Duitslandweekend op 29 en 30 april aanstaande. Dan presenteert de in Duitsland razend populaire, Nederlandse quizmaster Harry Wijnvoord twee dagen lang zijn '100% Reif für Genuss' show. In deze spannende quiz draait alles om de meest bontgekleurde vruchtgroenten van Nederlandse bodem: paprika, tomaat, aubergine en komkommer.


De opening werd officieel gedaan door de vrouw van de Duitse Bondspresident, Bettina Wulff. De bondspresident was ook aanwezig en begeleidde haar daarbij. ZKH Prins Willem Alexander ontving het echtpaar.

Nederlandse presentatoren doen het van oudsher goed op de Duitse televisie. Hetzelfde geldt voor Nederlandse paprika’s, tomaten, komkommers en aubergines in de supermarkten: Duitsland is de grootste exportmarkt voor Nederlandse vruchtgroenten. In zijn quiz laat Harry Wijnvoord het publiek kennismaken met de wereld achter al dat lekkers. Wist u bijvoorbeeld dat Nederlandse paprikatelers voorop lopen met biologische gewasbescherming? En dat een oranje paprika tot wel drie keer zoveel vitamine-C bevat als een sinaasappel?

De '100% Reif für genuss' show is niet alleen leerzaam, er zijn ook nog smakelijke prijzen te winnen, zoals een driemaandelijks ‘groenten-abonnement’. De quiz duurt ongeveer een half uur en start op beide dagen om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.



Kleurrijke mensen koken met paprika

Natuurlijk wordt er op 29 en 30 april niet alleen gespeeld, maar ook gesmuld! Daarvoor zorgt het demonstratieteam van de paprika promotiecampagne 'Colourfultaste'. Deze campagne trekt sinds twee jaar langs de Nederlandse en Duitse supermarkten om te laten zien en proeven hoe veelzijdig deze kleurrijke vruchtgroente wel niet is. De groene bijvoorbeeld heeft een kruidige smaak die een lekker aroma geeft aan warme gerechten, terwijl de rode en gele paprika juist fris van smaak zijn. De oranje paprika is het zoetst van allemaal en geeft een smakelijk accent aan salades, of gewoon rauw uit het vuistje. Op www.colourfultaste.nl staan heel veel recepten, informatie over de milieuvriendelijke paprikateelt, kooktips en leuke games met paprika in de hoofdrol.

Publicatiedatum: