Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
overname Blueberry World en Sun Berry International

ZON fruit & vegetables versterkt positie in de afzet van zachtfruit

ZON fruit & vegetables neemt de bedrijven Blueberry World en Sun Berry International over van de huidige eigenaren Harm Valckx en Fruit World Breda. Blueberry World en Sun Berry International – beide gelegen op Fresh Park Venlo - zijn gespecialiseerd in zachtfruit, zoals blauwe bessen, aardbeien, bramen en frambozen. Sun Berry International is actief in de verkoop van zachtfruit op de Europese markt, terwijl Blueberry World met name actief is in het leveren van toegevoegde waarde activiteiten op het gebied van zachtfruit zoals het sorteren, invriezen, indrogen en verpakken.“Deze overname past in de strategie van ZON om haar positie en die van haar telers te versterken door autonome groei, en op eigen kracht”, aldus ZON-directeur Frans van Dijck. Volgens Harm Valckx, directeur van Blueberry World en Sun Berry International, biedt de overname door ZON een goede randvoorwaarde voor een verdere groei van de afzet van zachtfruit in de regio. Kees Valstar, directeur van Fruit World Breda, geeft aan dat deze stap past in de ontwikkelingen van zijn organisatie.

ZON heeft traditioneel vooral een sterke positie op de internationale groente- en fruitmarkt. Met de overname van beide bedrijven realiseert ZON een sterkere positie op de fruitmarkt, ten behoeve van haar zachtfruittelers. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid in beide bedrijven.

Publicatiedatum: