areaal met 10% toegenomen

Almería telt dit seizoen ongeveer 1800 hectare aubergines

Dit najaar zijn er meer aubergines aangeplant in Spanje. De meeste aubergines in Spanje staan in het Zuid-Oosten van het land in oudere, lage kassen op gronden met een vrij hoog zoutgehalte. In de kassen van regio Almería staat in 2010-2011 ca. 1800 hectare aubergines geplant. Dit areaal is met 10% toe genomen ten opzichte van vorig seizoen. De plantdatum is gelijk aan andere jaren, namelijk in augustus.

Rijk Zwaan levert in Spanje op dit moment niet het hoofdras, maar heeft met de rassen Thelma RZ en Monarca RZ toch ruim 20% van de markt in handen. Thelma is een wat nieuwer ras die vooral gewaardeerd wordt om haar goede houdbaarheid.

Vorig jaar werd massaal gekozen voor geënte planten, om zo tot een hogere winterproductie te komen. Dit jaar is het percentage van telers dat voor geënte planten kiest weer wat afgenomen. Omdat de verwachte meerproductie niet altijd gehaald werd, heeft een deel van de telers er voor gekozen om op plantkosten te besparen door niet meer te enten.

Eind november waren de prijzen van de standaard aubergines slecht, met slechts €0,30 per kg. De gestreepte aubergines waarbij bijna alle telers voor het ras Angela kiezen, kregen eind november nog wel een redelijke prijs. Hiervan staat zo'n 90 ha in Spanje.

Bron: Nieuwsbrief Aubergine, Rijk Zwaan

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.