Witlof Kerstmenu van de telers van Quality Growers Holland
De telers van Quality Growers Holland (en hun vrouwen) vonden het een uitdaging om een smaakvol Kerstmenu samen te stellen, waarbij in iedere gang als ingrediënt witlof gebruikt wordt. Dit is naar de mening van de telers goed gelukt. Het resultaat staat hieronder. De recepten zijn terug te vinden op de site van Quality Growers Holland (www.qualitygrowersholland.nl). De veelzijdigheid van deze smakelijke groente is hiermee maar weer eens aangetoond. Witlof is goed te combineren met zowel zoete als bittere smaken en daardoor in heel veel gerechten bruikbaar. Het zijn gemakkelijk te maken recepten, die ook voor grotere groepen heel aantrekkelijk zijn. Verder zijn op de site ook recepten voor lekkere stamppotten, salades en wok- en ovengerechten te ontdekken.
Bij iedere gerecht (behalve de soep), geven de telers u een bijpassend wijnadvies. Op de site van Quality Growers Holland, is ook interessante informatie over de teelt van witlof te vinden. Voordat er een kropje op uw bord ligt, is er eerst een groeifase op het land. Daarna worden de witlofwortels ingevroren en komen de witlofkroppen tot wasdom in de bedrijfsgebouwen. Ook bij witlof kan men dus zeggen, dat de vorst eroverheen moet zijn gegaan! De telers van Quality Growers Holland wensen u veel plezier bij het klaarmaken en eten van hun ambachtelijke witlofkropjes, die in zeer veel supermarkten verkrijgbaar zijn (zie website). Fijne feestdagen!
Kerstmenu van Quality Growers Holland
Voorgerecht: Witlofsterretjes met blokjes kip en mango
Soep: Witlofsoep
Hoofdgerecht: Gebakken witlof met hertenbiefstuk
of Fazant met witlof (zie rubriek “Culinair”)
Nagerecht: Witlofcake met slagroom (-ijs)
of Tarte tartin van witlof