Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witlof Kerstmenu van de telers van Quality Growers Holland

Speciaal voor de echte witlofliefhebbers (en zij die dat willen worden!), hebben de telers van Quality Growers Holland een mooi Kerstmenu samengesteld. Bijzonder aan dit menu is dat werkelijk elke gang witlof bevat, zelfs het nagerecht.

De telers van Quality Growers Holland (en hun vrouwen) vonden het een uitdaging om een smaakvol Kerstmenu samen te stellen, waarbij in iedere gang als ingrediënt witlof gebruikt wordt. Dit is naar de mening van de telers goed gelukt. Het resultaat staat hieronder. De recepten zijn terug te vinden op de site van Quality Growers Holland (www.qualitygrowersholland.nl). De veelzijdigheid van deze smakelijke groente is hiermee maar weer eens aangetoond. Witlof is goed te combineren met zowel zoete als bittere smaken en daardoor in heel veel gerechten bruikbaar. Het zijn gemakkelijk te maken recepten, die ook voor grotere groepen heel aantrekkelijk zijn. Verder zijn op de site ook recepten voor lekkere stamppotten, salades en wok- en ovengerechten te ontdekken.

Bij iedere gerecht (behalve de soep), geven de telers u een bijpassend wijnadvies. Op de site van Quality Growers Holland, is ook interessante informatie over de teelt van witlof te vinden. Voordat er een kropje op uw bord ligt, is er eerst een groeifase op het land. Daarna worden de witlofwortels ingevroren en komen de witlofkroppen tot wasdom in de bedrijfsgebouwen. Ook bij witlof kan men dus zeggen, dat de vorst eroverheen moet zijn gegaan! De telers van Quality Growers Holland wensen u veel plezier bij het klaarmaken en eten van hun ambachtelijke witlofkropjes, die in zeer veel supermarkten verkrijgbaar zijn (zie website). Fijne feestdagen!

Kerstmenu van Quality Growers Holland
Voorgerecht: Witlofsterretjes met blokjes kip en mango
Soep: Witlofsoep
Hoofdgerecht: Gebakken witlof met hertenbiefstuk
of Fazant met witlof (zie rubriek “Culinair”)
Nagerecht: Witlofcake met slagroom (-ijs)
of Tarte tartin van witlof
Publicatiedatum: