Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitmasters: industrie- en schilappelen leggen bodem in de markt

Stabiele fruitmarkt en stijgende prijzen begin 2011

Tholen – Het algemene beeld volgens Zweer van Aalsburg, verkoper bij Fruitmasters Geldermalsen, is een rustige markt, waar het binnenland vlot afneemt en de export matig is. Rusland is de enige bestemming die behoorlijk aan de markt trekt, vooral peren en grote maten Jonagold en Golden zijn in trek. Wel is er meer vraag dan transport te krijgen is wat weer de export tegen houdt. Zweer draagt enkele redenen aan voor de rustige marktsituatie, zo is er veel citrusfruit op de markt waar actie mee gevoerd wordt, het vroege invallen van de winter en de economische crisis. De prijs voor de Jonagold van de betere maten en goede kwaliteit blijft stabiel tussen 50 en 60 eurocent.

De clubrassen brengen door een andere manier van verkopen een veel betere prijs op in de markt, tot boven een euro per kilogram. Clubrassen onderscheiden zich van de commodity rassen door onderscheidend vermogen en de vernieuwende smaak. Na het Nieuwjaar worden licht oplopende prijzen verwacht in een stabiele markt, ook gaan de consumenten weer op dieet en moeten gezond eten en waarschijnlijk worden de importheffingen voor export naar Rusland verlaagd.De gehele maand november was Kanzi te zien op 2 grote Interbest snelwegmasten langs de A2 bij Kerkdriel en Den Bosch, waar per maand ruim 3 miljoen automobilisten passeren. De masten hebben een afmeting van 108m2, wat Kanzi een aanzienlijk bereik oplevert. Ook in 2011 wordt het beeld van Kanzi nogmaals herhaald op de billboards gedurende twee weken in februari en de gehele maand april.

Publicatiedatum:
Auteur:
©