Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit jaar minder recalls in Nederland

Het aantal recalls in Nederland is dit jaar beperkt gebleven tot een vijftal. Dat is vele malen minder dan de afgelopen jaren, meldt de Levensmiddelenkrant.

Dat blijkt uit het online EVMI-jaaroverzicht dat woensdag verschijnt. In 2009 waren er veertien recalls, in 2008 24 en in 2007 zeventien. In 2006 waren dat er elf, evenveel als in 2005. Dat jaar was het eerste jaar dat fabrikanten verplicht waren de VWA ervan op de hoogte te stellen als er iets mis was met een product.

Redenen

De redenen voor de recalls in 2010 waren divers. C1000 haalde eind september Yoghurt fruitbiscuit appel terug vanwege een smaakafwijking. In augustus deed Kraft Foods een recall van Liga Tweede Stap omdat de gebruiksinstructie op de verpakking voor kinderen van zes tot negen maanden moest worden aangepast. Dezelfde maand haalde Tjolk BV alle verpakkingen Tjolk zuiveldranken terug, vanwege het vroegtijdig bederven van de inhoud. De recall van Unilever in mei betrof de Unox Party Knaks, omdat de worstjes in een deel van de blikjes per abuis kaas bevatten. Tenslotte nam Nestlé in mei twee soorten oploskoffie uit de handel, omdat er glassplinters in konden zitten.

Bron: Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: