Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Baan van Koppert Cress over nieuwbouw:

"Ongelofelijk spannend, maar kicken dat het werkt"

Tholen - Als er iemand peentjes heeft gezweten deze weken, is het Rob Baan wel. "De nieuwe kas werd op het laatste moment opgeleverd en we moesten deze week in productie zijn, omdat we in de drukste weken van het jaar zijn beland. En de kerstproductie is helemaal afgestemd op de nieuwbouw", vertelt Rob.

"Het voelt alsof ik een Boeing 747 heb opgestart, 300 passagiers heb ingeladen en een testvlucht heb gemaakt. Maar gelukkig is die perfect geland. De kas hangt volledig vol met LED-verlichting. Hierdoor gebruiken we 10% van de energie en realiseren we een mooiere kleur en betere smaak van de cressen!"

Koppert Cress noteert dit jaar een groei van rond de 30%. Maar liefst 85% van de productie wordt geƫxporteerd. "Het Midden-Oosten is een groeimarkt. Er gaat veel naar het Carribean-gebied en we exporteren ook voor het eerst naar Zuid-Afrika. En dan weet ik nog niet waar de handelaren mijn product allemaal naar toe sturen. In deze periode richting Kerst zijn de oesterblaadjes en Shiso Purple erg populair."

"Ik heb ben het hele jaar verschrikkelijk druk met de nieuwbouw geweest, maar kan nu eindelijk weer richting volgend jaar kijken", besluit Rob. "Op 4 januari wacht ons de verkiezing van Tuinbouw Ondernemerprijs 2011. Er zijn drie zware kandidaten, dus ik ben daar wel nerveus over. Ook gaan we ons inspannen om meer de consumentenmarkt op te gaan en ben ik erg druk om de TV-zender 24Kitchen op gang te krijgen."

Voor meer informatie:
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
Tel: 0174 51 90 57
Fax: 0174 28 32 52
www.koppertcress.com