Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Navarraanse kiwi's volgend jaar op de markt

De drie partners van SAT Kibbi in Baztan Bidasoa streven naar een introductie van kiwi's uit eigen streek in de markt van Navarra volgend jaar. De kiwimarkt wordt momenteel gedomineerd door het nationale distributienetwerk en Italiaanse importeurs.

Navarra bezit momenteel meer dan 20 hectare kiwiplanten en voldoet hierbij aan de nationale en Europese eisen.

De bedrijfsvoering van Baztan Bidasoa is sinds kort goedgekeurd na controleren van de teelt en zal volgend jaar een certificering ontvangen. Deze certificering zou moeten dienen als een stimulans voor andere fruittelers uit Navarra. De certificering gaat over de geïntegreerde productie van kiwi's en het plannen van alle plant- en oogstprocessen. "De kiwiproductie is een middenweg tussen biologisch en gangbaar," geven woordvoerders van het bedrijf aan.

Dit seizoen zal eerst een test worden uitgevoerd: 10% van de 200 geoogste ton zal op de markt worden gebracht. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Donamaria en is de belangrijkste kiwiteler in Navarra met 16 hectare.

Bron: Diariodenavarra
 
Publicatiedatum: