Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
transport naar Rusland duur

Perenmarkt verloopt moeizaam

Tholen - Momenteel verloopt de perenmarkt moeizaam. Er zijn minder peren in voorraad en toch is de verkoop en prijs dalende aldus een fruithandelaar. De verwachting is dat zeker tot de kerst stroef zal worden verkocht.

Prijzen

De oogst van 2010 viel, niet alleen in Nederland maar ook in de andere Europese landen, een stuk kleiner uit. Hierdoor is het seizoen 2010/11 met duidelijk hogere prijzen begonnen dan het voorgaande seizoen. De gemiddelde prijzen van de peren liggen op dit moment tussen de 58 en 65 cent. De prijs van de Doyenné du Comice gaat van 58 tot 60 cent en de Conference maat 65 schommelt tussen 63 en 65 cent.

Export Rusland stagneert

Over de export valt ook weinig positiefs te melden. Rusland en het Verenigd Koninkrijk zijn de grootste exportmarkten voor de Nederlandse peer. Het transport naar Rusland is duurder geworden zo net voor de kerst. Er zijn ook minder transportmiddelen beschikbaar zo laat de fruithandelaar weten.