Spanje: Citrotecno maakt producten uit citrusafval
Citrotecno verwacht dit seizoen tussen de 120.000 en 150.000 ton citrusafval te verwerken tot nieuwe producten. Producten zijn bijvoorbeeld essentiële oliën, ethanol en gezuiverd water. Het grootste deel van de productie wordt bio-ethanol. De verwachting is dat 5,25 miljoen liter zal worden verkocht aan het bedrijf Acconia.
Het integrale plan voor de behandeling van citrusafval en bijproducten is het resultaat van een strategische overeenkomst tussen Citrotecno en de Polytechnic University van Valencia. In feite is het proces ontworpen door Pedro Fito en José Luis Gómez, professoren aan de School of Agricultural and Environmental Engineering, en onderzoekers van Institute of Food Engineering for Development of the UPV.
Citrotecno geeft aan dat deze baanbrekende ervaring in andere landen niet onopgemerkt is gebleven. Deze hebben reeds belangstelling getoond in het installeren van dergelijke fabrieken. Costa Rica is bijvoorbeeld geïnteresseerd in de recycling van ananas en bananen-afval.
Voor meer informatie: Citrotecno