Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Costa Rica geïnteresseerd in recycling van ananas- en bananenafval"

Spanje: Citrotecno maakt producten uit citrusafval

Twee jaar geleden nam Citrotecno de eerste stappen in de verwerking van citrusafval met behulp van enkele investeerders. De belangrijkste doelstelling van het bedrijf was om citrusafval te gebruiken om nieuwe producten, zoals ethanol, te produceren. Na veel onderzoeken en ontwikkelingen is het bedrijf op dit moment klaar om de eerste biobrandstof uit het citrusafval te fabriceren.

Citrotecno verwacht dit seizoen tussen de 120.000 en 150.000 ton citrusafval te verwerken tot nieuwe producten. Producten zijn bijvoorbeeld essentiële oliën, ethanol en gezuiverd water. Het grootste deel van de productie wordt bio-ethanol. De verwachting is dat 5,25 miljoen liter zal worden verkocht aan het bedrijf Acconia.

Het integrale plan voor de behandeling van citrusafval en bijproducten is het resultaat van een strategische overeenkomst tussen Citrotecno en de Polytechnic University van Valencia. In feite is het proces ontworpen door Pedro Fito en José Luis Gómez, professoren aan de School of Agricultural and Environmental Engineering, en onderzoekers van Institute of Food Engineering for Development of the UPV.

Citrotecno geeft aan dat deze baanbrekende ervaring in andere landen niet onopgemerkt is gebleven. Deze hebben reeds belangstelling getoond in het installeren van dergelijke fabrieken. Costa Rica is bijvoorbeeld geïnteresseerd in de recycling van ananas en bananen-afval.

Voor meer informatie: Citrotecno
Publicatiedatum: