Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo nauwelijks bedreiging voor andere supers

Door de grootschalige ombouw van Super de Boer-winkels verliest Jumbo zijn sterke concurrentiepositie, vinden ondernemers. Supermarkteigenaren die een vestiging van Jumbo in de buurt krijgen merken dit niet of nauwelijks in de omzet.

Albert Heijn-ondernemer Ed de Block uit Krimpen aan den IJssel zag de afgelopen tijd twee Jumbo-supermarkten vlakbij zijn winkel de deuren openen. In een interview met het Financieele Dagblad stelt De Block dat zijn omzetdaling beperkt is gebleken tot vier procent. "Ik heb het pand naast mijn winkel erbij kunnen kopen. Ook zijn de openingstijden verruimd. Mensen gaan in zo’n nieuwe winkel kijken, ze zijn nieuwsgierig. Maar ze komen gelukkig weer terug." Ook Simon Lodder, Albert Heijn-ondernemer in Spijkenisse, ondervindt weinig hinder van de nieuwe Jumbo-vestiging vlakbij zijn winkel. "Klanten houd je voor tachtig procent tevreden met volle schappen en snel helpen aan de kassa." Jumbo werd in het door onderzoeksbureau GfK gepubliceerde kerstrapport afgelopen vrijdag flinke bekritiseerd. Volgens Joop Holla, onderzoeksdirecteur van GfK, betaalt elke keten een tol als deze zich meer richt op expansie dan op de bestaande winkels. "Dan was ook zo bij C1000, Emté, Jan Linders en Vomar."

Bron: Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: