Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili verwacht voor $160 miljoen frambozen te exporteren

De wereldtop van producerende landen van verwerkte frambozen zijn het eens geworden om samen de frambozenconsumptie in de toekomst te verhogen. Op dit moment is de markt actief en worden er geen drastische veranderingen verwacht over het aanbod.

Celso Quinteros uit Pelarco en Luis Jimenez uit Coihueca, twee kleine frambozenproducenten vertegenwoordigen de kleine telers in de markt. Er wordt geschat dat dit seizoen 60.000 ton wordt geproduceerd met een waarde van $180.000 miljoen. Daarvan zijn 52.000 bevroren met een waarde van 120 miljoen dollar.

Voor de sapproductie zal 5.600 ton worden uitgevoerd en 668 ton als vers fruit. De totale uitvoer wordt geschat op $160 miljoen. De belangrijkste markt voor Chili is de VS die 33% afneemt.

Een uitdaging voor de toekomst is de klimaatverandering. De impact daarvan zal de telers dwingen om de beplante oppervlakten te verplaatsen naar het zuiden en zich met behulp van nieuwe variƫteiten aan te passen aan nieuwe klimaat- en marktbehoeften.

"Daarnaast zal in de toekomst meer waarde worden toegevoegd aan de producten, omdat er veel exporteurs zijn die bijna allemaal leveren in dozen van 10 kilo. De verpakkingen moeten worden veranderd voor bijvoorbeeld de detailhandel om in te spelen op de behoeftes van de klant," gaf de directeur van Chilealimentos aan.

Publicatiedatum: