Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giesers en Boskoop staan komende weken in de belangstelling

Handel hardfruit rustig en nauwelijks prijshoudend


Tholen – Volgens Wim van Zoelen, medewerker bij Blijderveen fruit in Ommeren, is de afzet van hardfruit rustig. Veel sorteerbedrijven hebben de Poolse medewerkers al naar huis zien vertrekken voor de viering van de feestdagen in de familiekring. Bij de appels gaan wel de geplande bulk weg, maar is er zeker geen sprake van topdrukte voor de feestdagen. Bij de peren trekt de vraag door de exportbelemmeringen naar Rusland ook niet aan en is er zelfs sprake van een dalend prijsniveau de laatste paar weken. De meest gevraagde appels, Elstar en Jonagold, zijn wel aanmerkelijk duurder dan vorig jaar. De meest gevraagde maten, 75-ers bij Elstar en 80-ers bij Jonagold, brengen afhankelijk van de kwaliteit tussen de 50 en 60 eurocent op. Bij de Conference brengen de 65+ van goede kwaliteit tussen 60 en 70 cent op.

Bij de clubrassen zoals Rubens en Kanzi ziet Wim wel een betere prijsvorming, maar bij de retail waar het grootste volume van het Nederlandse product verkocht wordt is er maar een beperkte schapruimte beschikbaar en daar zullen de clubrassen van de verschillende aanbieders met elkaar moeten concurreren op kwaliteit, smaak en rendement voor de retailers. Volgens Wim staan voor de komende feestperiode de Gieser Wildeman en Rode Goudreinette op de menukaart en die staan klaar voor uitlevering. Voor de periode na de feestdagen worden ook door de handel, mede door de kleinere oogst toch wat oplopende prijzen verwacht voor de appelen en peren van goede kwaliteit en maat. 

Voor meer informatie:
H.C van Blijderveen Fruit NL
Dokter Guepinlaan 11
4032 NH Ommeren
0344-609970
Publicatiedatum:
Auteur:
©