Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"gezondheid, onschadelijkheid en kwaliteit"

México Calidad Suprema certificeert bedrijven

México Calidad Suprema is een officieel geregistreerd merk. Dit bedrijf certificeert diverse andere bedrijven in verschillende branches met de hoogste normen van gezondheid, onschadelijkheid en kwaliteit.

De productieprocessen van de bedrijven die worden gecertificeerd worden gecontroleerd door afhankelijke organisaties met de internationale norm ISO/IEC065 welke verantwoordelijk is voor het keurmerk "México Calidad Suprema".

De organisaties die certificeren controleren verschillende aspecten zoals het naleven van de hygiëne, gezondheid van werknemers, veiligheid en vele andere zaken.

Daarnaast worden het warehouse en transportmanagement beiden geverifieerd. Ook kunnen de producten ook getraceerd worden zodat de precieze locatie tijdens het vervoer kan worden gelokaliseerd.

De Civil Association "México Calidad Suprema" is een non-profit organisatie, die samenwerkt met de regering om de certificering van Mexicaanse bedrijven te bevorderen.

Ze organiseerden 187 cursussen tot het einde van oktober 2010 in 31 staten met een deelname van 6970 medewerkers. Men begeleidt 378 bedrijven waarvan 65 al gecertificeerd zijn, 31 zijn bezig en de rest van de bedrijven is aan het opstarten. In 2011 komen er naar verwachting 75 bedrijven bij. Momenteel zijn er 411 gecertificeerde bedrijven waarvan 20.879 producenten profiteren die 43 verschillende producten genereren.Sinds 2006 heeft MCS een equivalent met de GlobalGAP-certificering voor de groenten en fruit sector. De naam van het plan is 'Mexoci-GAP' en het bestaat uit 98 onderzoeken bij telers van avocado's, blauwe bessen, citroenen, uien, ananas, grapefruit en kruiden. Van de 98 gecontroleerde bedrijven zijn 58 gecertificeerd en 40 zijn bezig met een correctieproces.

MCS participeert in veel belangrijke nationale en internationale beurzen om de landbouw en veeteeltsector te informeren over het certificeringsprogramma.
 
Publicatiedatum: