Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer eigen teelt door broccoli-project"

South Carolina gaat in de toekomst minder broccoli importeren

Clemson Extension werkt samen met broccolitelers uit South Carolina aan een nieuw 'broccoli-project'. Het team van onderzoekers bestaat uit diverse mensen uit de branche en academische onderzoekers die samen werken om een 'broccoli-project' ter waarde van $100 miljoen te ontwikkelen in de komende 10 jaar. Het doel is om samen met andere telers uit de East Coast het hele jaar door broccoli aan de consumenten van de East Coast te kunnen leveren.

Ongeveer 90% van de broccoli die nu wordt verkocht in de East Coast komt uit CaliforniĆ« en Mexico, aldus een onderzoeker. De oprichting van dit project zal ervoor zorgen dat niet meer geĆÆmporteerd hoeft te worden en erg veel kosten besparen.

Het project wordt ondersteund door een subsidie van $3,2 miljoen van het Ministerie van Landbouw en daarnaast een extra bijdragen van $1,7 miljoen van bedrijven.

Publicatiedatum: