Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lange files in gladde, mistige ochtendspits

Gladheid en mist hebben dinsdagochtend in de spits problemen veroorzaakt. De files waren aanzienlijk langer dan normaal en de spits duurde ook langer.
Op het hoogtepunt stond het verkeer over een totale lengte van 520 kilometer in de rij. Rond half tien was dat nog altijd bijna 300 kilometer.

Afgesloten

De problemen deden zich voornamelijk voor in de Randstad en Noord-Holland. De A5, Haarlem richting Hoofddorp, werd tussen de knooppunten Raasdorp en De Hoek enige tijd afgesloten vanwege een ongeval. Even na negen uur ging de weg weer open. De politie sloot de A7 enige tijd in beide richtingen af tussen Zaandam en de Afsluitdijk wegens gladheid. In korte tijd gebeurden daar veel ongelukken. Rond half negen werd de snelweg weer vrijgegeven.

Op de ruit rond Rotterdam zorgden twee ongevallen op de A16 voor lange files, vooral op de aansluitende A20. Rond half tien stond het verkeer tussen Gouda en Rotterdam en tussen Hoek van Holland en Rotterdam muurvast. Daardoor stroomde ook de A13 richting de Maasstad vol. Een van de ongevallen werd veroorzaakt doordat een vrachtwagen op de A16 ter hoogte van knooppunt Terbregseplein dwars door de vangrail reed. De politie sloot drie rijstroken af.

Op de wegen rond Amsterdam verlaagde Rijkswaterstaat enige tijd de maximumsnelheid naar 50 kilometer per uur vanwege de gladheid. Volgens de ANWB was ook de A4 tussen Delft en Den Haag op een gegeven moment veranderd in 'een ijsbaan'.

Schiphol

Schiphol heeft ook last van het weer. Op de luchthaven waren dinsdag rond acht uur 's ochtends tien tot vijftien vertrekkende vluchten geannuleerd. Datzelfde gold voor tien tot vijftien aankomende reizen. Veel vluchten zijn ook vertraagd, liet een woordvoerster weten.
 
De problemen zijn ontstaan doordat het niet alleen op Schiphol zelf mistig is, maar ook op andere luchthavens in Europa. Daar kunnen dan geen vliegtuigen meer naartoe vliegen. Vooral Duitsland en Engeland hebben last van het weer.
Publicatiedatum: