Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse export groenten en fruit kan in 10 jaar verdriedubbelen

Peru kan de jaarlijkse export van landbouwproducten verhogen naar 10 miljard dollar binnen 10 jaar, volgens een woordvoerder van Corporacion Drokasa SA, een grote asperge-exporteur in Peru. Dit jaar bedroeg de exportwaarde 3 miljard dollar.

Er is een groeiende vraag zichtbaar in verschillende markten zoals China, Vietnam en Rusland. Hierdoor kan Peru driemaal zoveel fruit en groenten exporteren in 2020. Dit vertelde de voormalig minister van landbouw aan de verslaggevers in Lima.

Het Andes-land moet de wegen, luchthavens en havens verbeteren om hierdoor de export ook te verbeteren. Op dit moment wordt de uitvoer van producten zoals asperges, mango's, citrusvruchten erg belemmerd.

"Zolang de wereld 4 tot 5% groeit zal de vraag voor Peruaanse producten blijven", volgens de woordvoerder van Corporacion Drokossa.

De Peruaanse landbouwsector helpt meer dan 1 miljoen mensen aan werk. De export van landbouwproducten is goed voor 22% van de totale export.