Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: kans op Alzheimer door chemische stoffen in friet

Chemicaliƫn die bekend zijn als type-2 alkenen zijn te vinden in sigarettenrook, uitlaatgassen en ook in friet. Deze chemicaliƫn kunnen de kans op de ontwikkeling van Alzheimer en andere neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, verhogen, geeft een onderzoeker van het Albert Einstein College.

De interne productie van type-2 alkenen samen met de blootstelling van chemische stoffen zorgen voor een aanval op de hersenen en zenuwuiteinden. Als de blootstelling aan de alkenen steeds hoger wordt, kan dit de kans op ziektes ook verhogen.