Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maart 2010

Aardbeving Chili treft ook fruitsectorEind februari werd Chili getroffen door een aardbeving. Met name het zuiden van het land werd zwaar getroffen. De gevolgen voor het land en de fruitsector werden begint maart langzaam duidelijk. Lees hier een eerste verslag van ASOEX: Gevolgen aardbeving Chili voor fruitsector vallen nog mee. Later werd bekend dat er wel problemen in pakstations en koelhuizen zijn. Vooral in het zuiden van het land wordt schade gemeld aan koelhuizen waardoor de verscheping van Chileens fruit vertraging op kan gaan leveren. Vervolgens meldt ook ASOEX dat de stroomuitval ook in fruitsector voor problemen zorgt.
 
 


De tiende jaarvergadering van Frugi Venta vond plaats in de Efteling. Voorzitter Wim Tacken heette iedereen welkom waarna dagvoorzitter Tijn van Ewijk het woord van hem overnam om kort stil te staan bij het afscheid van Wim Tacken als voorzitter van Frugi Venta. Klik hier voor de fotoreportage
 

Nieuw .NL logo op verpakkingen vruchtgroenten

Komend promotiejaar staat voor vruchtgroenten in Duitsland naast de kernboodschap '100% reif für genuss' en het genieten van product met name het Hollandse karakter centraal. De herkomst van het product zal expliciet worden geduid met het nieuwe .NL label.
 

Moeizame aanvoer vanuit Spanje

Het Spaanse groenten- en fruitseizoen is tot dusver moeizaam verlopen. "Er is aanzienlijk minder product. De mensen in Spanje willen vreselijk hoge prijzen hebben voor de groenten en het loopt gewoon niet", vat een handelaar de situatie samen. "In de twintig jaar dat ik in het vak zit, heb ik nog niet zo'n raar seizoen meegemaakt!" Ook de aardbeiendaanvoer en het citrusseizoen verlopen moeizaam.
 

Zespri kondigt verhuizing naar Berchem aan

Na twintig succesvolle jaren in het centrum van Antwerpen gaat Zespri nu verhuizen naar Berchem. De laatste jaren is Zespri sterk gegroeid en men verwacht ook in de toekomst verder uit te breiden. Zespri verhuist naar een nieuw pand in Berchem waar de werkomstandigheden voor de medewerkers ideaal zijn en het bedrijf beter toegankelijk is voor partners en klanten. Het kantoor is vanaf 19 maart onbereikbaar en vanaf 22 maart staat Zespri weer voor iedereen klaar. Voor dringende zaken is het team bereikbaar op de mobiele telefoon.
 
 


Biologisch appelsap van Schulp wint trofee voor derde jaar op rij

Het beste biologische appelsap van Nederland is wederom geperst door Schulp Vruchtensappen. Prisma, de vereniging van biologische fruittelers, kende dit jaar opnieuw een prijs toe aan het beste biologische appelsap.
 
 


De Mechelse Veilingen geloven in de toekomst van de Belgische tuinbouw. Dat geloof werd bekroond met de inhuldiging van een splinternieuwe verkoopzaal en de plaatsing van 1 hectare zonnepanelen op het dak van de productloods in Sint-Katelijne-Waver. De investeringen waren goed voor een totaal bedrag van 4,5 miljoen euro en werden vrijdag feestelijk ingehuldigd door de Antwerpse gouverneur Cathy Berx en veilingvoorzitter Jan Buts. Klik hier om de fotoreportage te bekijken
Publicatiedatum: