Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccoli-extracten hebben positieve invloed op de maag

Broccoli-extracten en weegbree kunnen de maag een stimulans geven om weerbaarder te worden tegen infecties. Dit volgens een onderzoek van de universiteit van Liverpool in samenwerking met Schotse en Zweedse onderzoekers.

De onderzoekers hopen dat hun bevindingen ook nuttig zullen zijn voor mensen die lijden aan chronische maag- en darmziekten, zoals de ziekte van Crohn. Deze ziekte komt vaak voor in landen waar mensen veel bewerkte voedingsstoffen eten en weinig groenten en fruit.

Onderzoekers onderzochten het effect van vezels uit broccoli en weegbree op de menselijke maag en darmen. De onderzoekers geven aan dat de algemene voordelen van het eten van weegbree en broccoli al bekend waren, maar door dit onderzoek zijn ze meer te weten gekomen over hoe deze producten de infecties kan bestrijden.
Het is belangrijk voor patiƫnten met maag- en darmziekten om gezond te eten en de inname van verwerkte voedingsmiddelen te beperken.

Bron: Naturalnews.com