Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Temperaturen dalen tot -13"

VK: kou en sneeuwval beperken groenten- en fruitoogst

Schotland, het noordoosten van het Verenigd Koninkrijk en delen van Wales beleven één van de koudste novembermaanden sinds 1993. Zware sneeuwval en temperaturen onder het vriespunt die soms dalen tot -13 graden, hebben ravages op de wegen veroorzaakt. Op snelwegen stonden files tot 30 kilometer en Edinburgh Airport is op verschillende tijden afgesloten geweest. Het winterweer verspreidt zich nu verder in Engeland, waar dezelfde problemen nu ook in het zuiden zijn.

Het weer heeft een groot effect op de groenten- en fruitteelt. De meeste teeltgebieden in het oosten van Schotland zijn bedekt met 30 centimeter sneeuw. Het grootste probleem is dat er minder geoogst en gedistribueerd kan worden. Daarnaast zijn veel groentensoorten beschadigd en ook diverse kassen met zachtfruit zijn ingestort. In Cornwall is het oogsttijd, maar daar kunnen de groenten niet uit de grond worden gehaald vanwege de vorst.

Distributeurs in het zuidoosten zien een sneeuwbaleffect met betrekking tot de leveringen. De leveringen komen later aan doordat vrachtwagens vast komen te zitten. De verwachtingen zijn nog steeds niet positief.