Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: grootste aardbeien-exporteur

Spanje is de grootste exporteur van aardbeien en de tweede in de wereld met betrekking tot productie. De grootste productie vind plaats in Amerika.
90% van de Spaanse productie komt uit de provincie Huelva. Het areaal aardbeien in 2008/09 in Huelva was 6.600 hectare, meer dan het jaar ervoor. In 2008/09 was 66% onder het systeem van geĆÆntegreerde productie. De commerciĆ«le productie van aardbeien bereikte toen 249.410 ton en 80% werd vermarkt.

De aardbei-campagne begint in december en eindigt in juni. De belangrijkste rassen die werden geteeld in 2008/09 waren Camarosa (58%), Candonga (18%). Daarnaast werden ook Ventana en Festival geteeld. In vergelijking met vorige seizoenen was er een lager percentage van Camarosa, als gevolg van de invoering van nieuwe rassen.

De belangrijkste exportbestemmingen voor Huelva aardbeien zijn de andere Europese landen. Frankrijk en Duitsland ontvangen 63% van het exportvolume.
De export was in 2009 aanzienlijk gestegen ten opzichte van het vorige seizoen.
De grootste klanten voor de aarbeien zijn vooral supermarkten.

Bron: Juntadeandalucia