Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitteelt Kennisdag 2010 speelt in op actualiteit

Tholen – Op de door de Nederlandse Fruittelers Organisatie, Productschap Tuinbouw en Praktijkonderzoek Plant & Omgeving georganiseerde Kennisdag 2010 kwamen veel actuele onderwerpen voor de telers van groot-, klein- en steenfruit aan de orde. In de verschillende lezingenblokken werden thema’s aangeboden die de kennis en inzichten voor de praktische telers konden verbreden.Bij de lezingen voor het grootfruit werden organische bemesting, bestrijding van de fruitmot, chemische dunning bij Conference en Phytophthora besmetting behandeld. Bij het steenfruit werd de bestuiving van het kersenras Kordia en het pruimenconcept van Lazoet uitvoerig toegelicht. Bij het kleinfruit stonden nieuwe blauwe bessenrassen, frambozenschorsgalmug en afzet en marktconcepten centraal.

Speciaal voor de markt en afzet werden er lezingen gehouden door het Productschap en wat het doet met de heffingen, het Groente en Fruit Bureau sprak over marketing en promotie en als laatste gaf Helwig Schwartau van AMI een toelichting op het tot stand komen van de prijsberichten en de te verwachten afzet voor het komende seizoen, die er overigens hoopvoller uitzien dan vorig jaar.

De ruim 30 standhouders op de informatiebeurs waren tevreden met de gewijzigde opstelling van de stands in de centrale zaal.

Klik hier voor de fotoreportage
Publicatiedatum:
Auteur:
©