Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Prijzen van komkommers en cherrytomaten op goed niveau

De agrarische campagne van de belangrijkste producten die worden geteeld in de kas in Granada Coast had een goede start, met zeer redelijke prijzen die op dit moment voldoen in de commerciƫle sector.
Niet alleen de cherrytomaten, maar ook de Nederlandse komkommers zijn op een goed niveau. De prijzen zijn niet spectaculair, maar al beter dan vorig jaar toen de telers grote hoeveelheden landbouwproducten moesten vernietigen, vanwege de lage prijzen.

De waarde van de cherrytomaten bereikte 1,90 euro per kilo. De prijs van de komkommer was enkele dagen geleden bijna 1 euro, in vergelijking met vorig jaar toen deze op den duur maar 0,06 cent per kilo opbracht. De laatste dagen was er weer een daling naar 35 cent. Dit kwam doordat aanbod en vraag veranderden. Vorig jaar was de prijs van de komkommer 20 cent en hebben verschillende telers deze op het strand gegooid.

De campagne van cherrytomaten gaat bijna het hele jaar door en de verwachting is dat 120 miljoen kilo kan worden aangeboden. De geschatte productie van de Nederlandse komkommers is 200 miljoen kilo.

Bron: Granadahoy