Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen brengen huisvrouwen in de Verenigde Arabische Emiritaten tot tranen

India: uientekort


Tholen – Door een tekort aan uien voor de binnenlandse markt in India is de prijs door heffingen voor uitvoer naar o.a. de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bijna verdubbeld. India is een belangrijke leverancier voor de veel gebruikte groente in de Arabische keukens en de prijsverhoging zorgt voor tranen bij de huisvrouwen in de keukens van de VAE.

India heeft de exportprijs verhoogd met $150 per ton tot $525 per ton en de prijzen zijn gestegen van 15 tot RS 40. Tekorten in de grote producerende landen door ernstige regenval, ongunstige valutakoersen door de zwakke dollar en de grote vraag zijn de redenen voor de hoge prijzen in de VAE.

Groothandelaar Sidharth Kamal van Sun Floritech International op de markt in Al Awir verklaarde dat ze mede door de hoge prijs en de slechte kwaliteit deze maand tijdelijk gestopt zijn met de verkoop van uien en dat de situatie vermoedelijk verbeterd als er uien uit Egypte en Iran op de markt komen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©