Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Januari 2010 - deel 2

Nieuwbouw, uitbreiding en introductiesHillfresh International werkt vanaf 18 januari vanuit hét AGF-centrum van Nederland: Barendrecht. Ons nieuwe distributiecentrum kan nog meer aan dan u gewend was. En dat is goed nieuws. Kom gerust langs om het zelf te zien. Want ook in Barendrecht, heet Hillfresh International u weer van harte welkom.
 
Olympic Food gaat in Barendrecht op het bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard een nieuw centrum voor voedselproductie en -distributie bouwen. Het gaat om een nieuwbouwproject van 50 tot 100 miljoen euro op een terrein van 8 hectare. Door bestaande activiteiten te verhuizen naar de nieuwe locatie ontstaat een distributiecentrum dat werk biedt aan 200 tot 400 medewerkers.
 


The Greenery en Food Sense brengen vanaf 1 maart samen een vers snackgroente en –fruitassortiment op de markt. Door gebruik te maken van de Fred&Ed characters van Food Sense wil The Greenery kinderen stimuleren om meer groente en fruit te eten.Een aardbeienteler uit het Australische Tasmanië verwacht met Valentijnsdag 's werelds eerste hartvormige aardbeien te oogsten. Ingenieur Josh Engwerda uit Melbourne kwam op het idee om aardbeien in de vorm van een hart te laten groeien door een mal over de vrucht te plaatsen. Hij kwam op het romantische idee nadat hij zag dat er in Japan vierkante meloenen werden geteeld. De eigenaar van Hillwood strawberry farm, David Warren, voorspelt een groot commercieel succes. Hij denkt dat de hartvormige aardbeien zeker in de smaak gaan vallen, zeker rond Valentijnsdag. "Ik denk dat er veel vriendinnetjes blij mee gemaakt gaan worden en verwachten dan ook snel uitverkocht te zijn." Toch denk David dat ook de 'normale' aardbei populair blijft.
 


Plant Research International heeft het gen ontdekt waarmee je roze tomaten maakt. Veredelingsbedrijven hebben veel belangstelling voor dit gen om daarmee de Chinese en Japanse markt te veroveren.

Het Ierse Fyffes heeft de winstprognose voor komend jaar bekend gemaakt. Het bedrijf verwacht een winst (EBIT) tussen 14 en 18 miljoen euro te behalen. Dit zal sterk afhankelijk zijn van de mogelijkheden om prijsverhogingen door te voeren. In 2008 behaalde Fyffes een winst (EBIT) van ongeveer 15 miljoen euro. Dat ligt aan de bovenkant van de aangepaste winstverwachting die afgelopen augustus werd gepubliceerd.

 
Met ingang van 4 januari 2010 is de directie van Jaguar, the fresh company b.v. uitgebreid met de zeer ervaren ondernemer Christian de Jong. Hij komt hiermee de huidige directeur Kees Rijnhout versterken. Door de gestage groei van de onderneming na de overname, is het belangrijk dat er een sterk directieteam zit. "Met onze groeiplannen is het absoluut noodzakelijk dat er binnen de directie een brede ervaring op het terrein van import en logistiek is", aldus Kees Rijnhout. "Christian vult mij daar prima in aan."

Publicatiedatum: