Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Januari 2010 - deel 1

Koud weer zorgt voor schade en vertragingHet Zalmhuis in Rotterdam was op 6 januari het decor voor een gezellige nieuwjaarsreceptie in combinatie met Hét AGF-Debat. Frugi Venta, DPA en N&S en hun leden en relaties kwamen bijeen om op informele wijze elkaar een succesvol jaar toe te wensen. Onder leiding van presentator Felix Meurders gingen diverse vertegenwoordigers uit de agf-sector de boksring in om te discussiëren.
 


Het Verenigd Koninkrijk heeft te maken met buitensporig koude weersomstandigheden. Voor de kerst begonnen de winterse buien en deze week werden volgens BBC News nachttemperaturen van -18° gehaald. Verwacht wordt dat deze extreem lage temperaturen nog zeker een week aan zullen houden. De vastgevoren laag sneeuw zorgt voor ijzige wegen die niet of nauwelijks begaanbaar zijn. Vooral het zuiden van Engeland is zwaar getroffen.Ook de Spaanse tuinbouw kampt met een miljoenenschade vanwege het slechte weer. En de Nederlandse markthandel heeft het ook zwaar door de kou. Ook andere Europese productielanden kampen deze maand met de lage temperaturen.
 
 

Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland heeft op zaterdag 16 januari 2010 de erepenning in zilver van de gemeente Westland uitgereikt aan de heer P.J. (Pleun) van Dijk. De heer P.J. van Dijk (De Lier) ontving de penning ter gelegenheid van zijn afscheid van FresQ.
 


Op 8 januari om 16.35 uur start bij RTL4 de eerste uitzending van het smaakmakende tv-programma 'The Taste of Life Basics', een wekelijkse serie kookprogramma's waarin meesterkok Rudolph de kijker basiskooktechnieken aanreikt. Samen met professioneel tuinder Rob Baan maakt Rudolph de cirkel van grond tot mond. Verse groenten en fruit worden direct van het land geoogst en door Rudolph tot een smakelijk gerecht bereidt. Verse groenten en fruit staan de komende 13 weken centraal. GroentenFruit Bureau maakt voor de groente- en fruitsector participatie in dit programma mogelijk.
 
 
De politie is het bedrijf van aspergeteelster José Janssen in Someren binnengevallen op zoek naar bewijs voor uitbuiting van buitenlandse werknemers en mensenhandel. De beschuldigingen gaan over het aspergeseizoen 2009. Voor het onderzoek zijn in Roemenië, Polen en Portugal voormalig werknemers verhoord. Toen het bedrijf in mei in opspraak raakte, werkten er ongeveer vijftig mensen, vooral Roemenen. Zij mochten het terrein niet verlaten, verdienden veel minder dan beloofd en sliepen in een vieze brandonveilige ruimte zonder ramen. 
 


De BioVak-beurs, op 21 en 22 januari gehouden in de IJsselhallen van Zwolle, voorziet in een duidelijke behoefte. In totaal kwamen over beide dagen meer dan 5.000 bezoekers af op de beurs, een verdubbeling van het aantal van de eerste BioVak in 2008. Meer dan 160 bedrijven presenteerden zich in stands, een verdrievoudiging ten opzichte van 2008. De vijftig workshops en ook het openingsdebat over de ontwikkelingsrichting van de biologische landbouw konden rekenen op overweldigende belangstelling. Ook wij waren op de beurs aanwezig en maakten de volgende fotoreportage (50 foto's)

 
Voor Karel Boers en Pepe Rodriguez van ALM Holland is een moeilijke tijd aangebroken, want het moederbedrijf in Zaragoza heeft besloten de vestiging in Holland per 1 april te sluiten. De redenen zijn her-structurering van het bedrijf, 2 jaar eerder werd ook al het kantoor in Perpignan gesloten wegens economische redenen. 
Publicatiedatum: