Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geraamd op 93.000 ton

Europese bio-appeloogst vergelijkbaar met vorig jaar

De Europese bio-appelenoogst bereikt in 2010 volgens AMI met 93.000 ton ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. AMI heeft gegevens van diverse leden van de 'Europäischen Bioobstforumes' in verschillende regio's verzameld.

De Braeburn (+ 1300 ton), Gala, Idared en Pinova zijn de rijzende sterren van dit seizoen. Ook de 'Golden' heeft een groot aandeel, het zwaartepunt van de teelt ligt in Zuid-Tirol. De Elstar-oogst daalt met 2400 ton, ook de oogst van de Jonagold en Teil Topaz ligt lager dan in de voorgaande jaren.Regionaal is de situatie vergelijkbaar met de oogst in de gangbare sector. Ten zuiden van de Alpen zijn de opbrengsten hoger dan ten noorden van de Alpen. De diversiteit van de bio-appelvariëteiten is aanzienlijk groter dan voor conventionele appelen. Negentig procent van de opbrengst is verdeeld over 15 variëteiten. De belangrijkste variëteit is de Golden Delicious, gevolgd door Gala, Jonagold, Topaz, Braeburn en Elstar.