Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Test ontwikkelt voor bewustmaken huishoudens"

Nederlanders denken dat 'weggooigedrag' eten wel meevalt

Bezoekers van de website EtenisomopteEten.nl onderschatten de hoeveelheid eten die ze weggooien. Dit blijkt uit een peiling op deze site, die een gezamenlijk initiatief is van Milieu Centraal en het Voedingscentrum. Op de site is ook de Weggooitest te vinden, die snel inzicht geeft in het eigen weggooigedrag en de hoeveelheid geld en CO2-uitstoot die men kan besparen.

Uit de peiling op de site EtenisomopteEten.nl blijkt dat 75% van de bezoekers denkt dat hun weggooigedrag wel meevalt. Uit eerder onderzoek is gebleken dat Nederlanders gemiddeld 10% van hun eten in de vuilnisbak gooien, waarvan een kwart zelfs nog in ongeopende verpakkingen. In totaal gaat het om 175 euro per persoon per jaar, en voor de hele Nederlandse bevolking 2,4 miljard euro.

Om huishoudens bewust te maken van hun eigen weggooigedrag is de Weggooitest ontwikkeld. Binnen 1 minuut krijgen ze een indicatie of ze meer of minder dan 10% van hun eten weggooien. Het gaat dan om eten dat te ruim is ingekocht of niet goed is bewaard. Op de website EtenisomopteEten.nl staan naast de Weggooitest veel tips over slim kopen, koken en bewaren van eten.

bron: FoodHolland/Milieu Centraal 
Publicatiedatum: