Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland mogelijk belangrijke speler op appelmarkt

De ontwikkeling in de appelteelt is een prioriteit geworden voor de Russische regering. Men vond dat er actie moest worden ondernomen met betrekking tot de huidige situatie die wordt gekenmerkt door een grote afhankelijkheid van geïmporteerde groenten en de lage consumptie van groenten en fruit door de bevolking. De Russische consument verbruikt slecht 53 kilo fruit per jaar, terwijl de aanbevolen eis 80 kilo is. Meer dan eenderde daarvan wordt geïmporteerd. In 2009 was de invoer van appelen meer dan 1800.000 ton. Dit is een stijging van bijna viermaal het volume van het jaar 2000.

Dankzij de staatssteun in de fruitsector is de laatste twee jaren de beschikbare ruimte voor boomgaarden sterk gegroeid. In 2008 zijn 11.700 hectare boomgaarden aangeplant (waarvan 1.600 hectare intensief). Hiermee zijn de eerste ramingen van 7.900 hectare overtroffen. Ook zijn er 8,7 miljoen meer hectares in 2009 en 9.400 in 2010 (waarvan 1.700 hectare intensief).

De belangrijkste regio's gewijd aan de industriële fruitteelt in Rusland omvat het Centraal District met 65.000 hectare (39,9% van het totale areaal van de Russische Federatie) en de Southern District met 64.200 hectare (39,4%) voor een productie rond 259.200 ton. Hiervan komt ongeveer 7,6% uit de regio Kabardino-Balkarië die dakzij haar continentale klimaat bijzonder geschikt is voor de fruitteelt.

Rusland is dus kandidaat om binnenkort een belangrijke speler in de verse appelindustrie te worden.
Publicatiedatum: