Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Midden Oosten stapt over op Iraanse en Egyptische uien

Indiase consumenten in tranen om hoge uienprijzen

Door het tekort aan uien op de binnenlandse markt heeft de Indiase regering de Maximum Export Price (MEP) verhoogd van 375 dollar per ton tot 525 dollar per ton, een stijging van 150 dollar. De prijs per kilo in India is gestegen van Rs 15 tot Rs40.

Uien zijn een belangrijk voedsel in India en consumenten waren ook letterlijk in tranen toen de prijs bijna verdubbelde.

De directeur van Sun Floritech International uit het Midden-Oosten geeft aan voor een maand gestopt te zijn met de uienhandel, omdat de prijzen erg hoog zijn en de kwaliteit verslechtert. Het gewas was getroffen door flinke regenval waardoor de kwaliteit tegenviel.

Op dit moment komen de Iraanse, Egyptische en Saoedi-Arabische uien op de markt. Landen die normaal Indiase uien importeren schakelen nu over op Iraanse of Egyptische. De minimale importkosten zijn nu 525 dollar per ton. Als er nog meer krapte op de binnenlandse markt komt, zal de Indiase overheid de MEP weer verhogen.