Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NZ:kosten exporttarieven 34.000 dollar per teler

Exporteurs van groenten en fruit betaalden vorig jaar ongeveer 235 miljoen dollar aan de landen die importeerden, een stijging van 19% vergeleken met 2008.

Het rapport 'handelsbelemmeringen 2010' toonde de tarieven die door andere landen aan Nieuw-Zeelandse telers werden opgelegd. Dit kostte gemiddeld 34.000 dollar per teler, een stijging van 6000 dollar vergeleken met 2008. Nieuw-Zeeland exporteert steeds meer naar andere landen. Daarom wil men ervoor zorgen dat in de toekomst meer Free Trade Agreements worden getekend.

De waarde van de export naar China is meer dan verdrievoudigd, van 20 naar 75 miljoen dollar in de afgelopen 2 jaar. Dit is grotendeels te wijten aan de toename van de kiwi-export. De Chinese invoertarieven op kiwi's werden teruggebracht van 20 naar 13% door de Free Trade Agreement tussen deze landen.

Op dit moment is het verontrustend om te merken dat bij andere landen de 'non-tariff-handelsbelemmeringen' toenemen. Dit in verband met voedselveiligheid.
Sommigen geven aan dat deze toename voor Australiƫ te maken heeft met de plantenziekte bacterievuur.

Bron: CTA