Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2 nieuwe mijlpalen voor Veiling Hoogstraten

Recordomzet van 150 miljoen euro en 25 miljoen kg aardbeien

Veiling Hoogstraten beleeft een recordjaar. Het zag zijn jaaromzet de voorbije week de kaap van 150 miljoen euro halen en het seizoen is nog niet helemaal ten einde. Veiling Hoogstraten is met aardbeien, tomaten, paprika’s en komkommers een grote speler in België. De hogere omzet is voornamelijk te wijten aan een groter areaal paprika en aardbei en een vergelijkbaar areaal tomaat. Mede doordat de middenprijs voor zowel de aardbeien als de glasgroenten hoger was dan in 2009 wordt de verwachte omzet naar een recordhoogte geduwd.



Deze week, op woensdag 24 november, werd op Veiling Hoogstraten tevens de 25 miljoenste kilo aardbeien geveild, opnieuw een record. Niet eerder werden hier zoveel aardbeien in een jaar aangevoerd. De verraste teler die deze mijlpaal leverde was Kris Lambrechts (bedrijf Lambrechts – Peeters LV). De aardbeien werden aangekocht door Vanco Belgium nv, 1 van de top 3 aardbeikopers op Veiling Hoogstraten.

Van de 25 miljoen kg is een derde afkomstig van CLTV Zundert, die samen met Veiling Hoogstraten coöperatie In-Co vormt. De aardbeientelers van het voormalige Profruco zijn inmiddels lid geworden van Veiling Hoogstraten. De aanvoer van aardbeien op Veiling Hoogstraten heeft daarmee een niveau bereikt dat duidelijk meespeelt op het Europese niveau. Dit jaar was overigens een bijzonder aardbeienjaar voor de veiling. In september organiseerde Veiling Hoogstraten en CLTV-Zundert voor de eerste maal een erg gewaardeerd Internationaal



Aardbeiencongres

De toegenomen aardbeienteelt op Veiling Hoogstraten is het gevolg van een aantal bewuste keuzes: de samenwerking met CLTV Zundert, de verkooptechniek waarbij de klok centraal staat; de daaraan gekoppelde transparante prijsvorming; de aanhoudende aanwezigheid van Elsanta als hoofdvariëteit; een sterk kwaliteitsbewustzijn bij de telers en het familiale karakter van de bedrijfsvoering die dit kwaliteitsdenken ondersteunt. Het vertrouwen van telers in het Hoogstraatse model wordt door dit aanvoerrecord onderlijnd. Veiling Hoogstraten zal dus ook in het nieuwe jaar op de ingeslagen weg blijven verder werken in nauw overleg met de In-Co veilingen, producenten, klanten en andere relaties.

Naast een toenemende afzet in het binnenland wordt het overgrote deel van de Hoogstraten® aardbeien- ongeveer 65% - nog steeds geëxporteerd. Hoogstraten® aardbeien worden al een aantal jaren bijzonder geapprecieerd in Scandinavië. Maar ook Frankrijk, met zijn vroegmarkten en grote supermarkten als Metro, is met 25% een grote afnemer. Intussen stijgt ook de export naar Oost-Europa en specifiek naar Rusland.

Hoewel we lange tijd uitgingen van een recordomzet van 26 miljoen kilo, dienden we onze ambities enigszins bij te stellen. Vermoedelijk zal Hoogstraten® het aardbeiseizoen afsluiten tussen 25,5 en 26 miljoen kg, een mooi resultaat. Volgend jaar wil Hoogstraten® uitgroeien tot 26 miljoen kg.

Voor extra informatie: [email protected]

Publicatiedatum: