Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische aardappelen moeilijk te bewaren

Na een slechte aardappelopbrengst dit jaar, krijgen de Russische telers nu te maken met een volgend probleem, de bewaring van de piepers. Uit onderzoek van de Russische groente- en fruitorganisatie Fruit Inform blijkt dat Russische telers vrezen de aardappelen niet op een goede manier de winter door te krijgen.

Na de hittegolf van afgelopen zomer is de Russische aardappeloogst flink lager uitgekomen dan verwacht. Nu de telers de aardappelen in de schuur hebben wacht het volgende struikelblok, driekwart van de boeren ziet de knollen in de bewaring kiemen door de relatief warme herfst.

In het midden van het land hebben telers naast het kiemen ook te maken met rot in de aardappelen. Dit verspreidt zich snel door de opslag. Telers proberen het product zo snel mogelijk te verkopen, omdat zij vrezen de aardappelen niet door de winter te krijgen.

Als gevolg daarvan zijn er genoeg aardappelen op de markt beschikbaar, maar de kwaliteit ligt niet hoger dan gemiddeld. De prijzen liggen in het hele land stabiel rond de 40-52 eurocent per kilo. Naast binnenlands aanbod, zijn er ook aardappelen geƫxporteerd uit Wit-Rusland, Kazachstan en Nederland.

Bron: Boerenbusiness/Fruit Inform
Publicatiedatum: