Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Er is geen alternatief voor biologisch'

Politici bezoeken bio-gilde op groothandelsmarkt Neurenberg

Een delegatie van de Duitse Grünen-partij heeft een bezoek gebracht aan de groothandelsmarkt van Neurenberg. "Het draait hier om een betere samenwerking van kleine en middelgrote bedrijven in de bio-branche", legt Frank Braun uit, hij is medeoprichter van het gilde. Het gilde bestaat uit zo'n dertig bio-bedrijven. Alleen onder één dak. Dit varieert van een bio-bakker tot diverse biologische groenten- en fruithandelaren. Zij delen dezelfde visie.


Partijlid van de Grünen Christine Steel (links vooraan) met de fractievoorzitter Margarete Bause

Onder meer Roy Zylka staat met zijn bio-groenten en fruit op de markt. "Ik ga voor producten die eerlijk zijn, naast bio het liefst dus ook Fairtrade. Dit is voor mij de toekomst. Eerlijk omgaan met de mens, als dit in bio-landbouw al niet kan. Waar dan wel?"

De fractievoorzitster van de Grünen, Margarete Bause, zegt dat de keuze aan de consument is. "Natuurlijk geven we de voorkeur aan biologische producten uit de regio. Toch is het nog steeds beter om bio-tomaten uit Spanje te importeren dan niet-biologische tomaten te verkopen."

De 'Bio Innung' wil laten zien dat het biologische assortiment ook in Franken niet langer beperkt is tot voedsel. Er zijn in de regio rondom Neurenberg duizenden verkoopadressen met zeer diverse bio-producten te vinden. "De Bio Innung is een unieke voorziening in Beieren. Neurenberg kan trots zijn op dit netwerk", aldus Bause.

De vertegenwoordigers van de bio-gilde wilden de aanwezige politici voornamelijk overtuigen van het feit dat er volgens hen geen haalbaar alternatief is voor biologisch.